Riggigant haler i land kontrakt på 4 milliarder

Discoverer Deep Seas har fått storkontrakt med en fantastisk dagrate.

Transocean Development Driller III. Foto: AP

Transoceans rigg Discoverer Deep Seas har fått en borekontrakt på 652 millioner dollar, tilsvarende 4 milliarder kroner.Avtalen er treårig og gjelder arbeider i Mexicogulfen til en dagrate på 595.000 dollar, skriver TDN Finans.En fersk flåteoppdatering fra selskapet viser at selskapet siden juni har økt ordrebeholdingen med 1,5 milliarder dollar.Anslått nedetid for 2012 har økt med netto 16 dager.GSF Arctic III er i tillegg tildelt en kontrakt for boring av 17 brønner i den britiske delen av Nordsjøen til rate 313.000 dollar pr dag, samlet er kontrakten på 205 millioner dollar.Transocean legger frem 2. kvartalstallene 1. august.