Strålende nyheter for Oslo Børs torsdag

- Markedsstemningen er snudd til mer optimisme over hele linjen, sier analytiker. Oppgangen har nå vart en uke i strekk.

Foto: Berit Roald / SCANPIX.

Oljeprisen stiger torsdag morgen, og er opp i forhold til da Oslo Børs stengte onsdag. Prisene har nå steget en uke i strekk.Brent for levering i september omsettes nå til 105,92 dollar, opp 0,72 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er opp 0,67 prosent til 90,47 dollar.Da siste aksje ble omsatt på Oslo Børs onsdag kostet brentoljen rundt 104,70 dollar fatet.Prisen på olje nådde et toppnivå for de siste sju ukene onsdag og bakgrunnen for den videre oppgangen er overraskende svake lagertall fra USA.- Markedsstemningen er snudd til mer optimisme over hele linjen. Lagertallene for USA viser nedbygging av både olje- og bensinlagrene. Dette støtter opp under prisene, sier Victor Shum, sjef for IHS Consulting i Singapore, til Bloomberg ifølge TDN Finans.Wall Street Journal mener oppgangen i oljeprisen også skyldes geopolitiske faktorer.Avisen hevder oljeprisene de seneste ukene har vært preget av nyheter som tyder på at spenningen mellom Vesten og Iran vil kunne koke over.