Tok gevinst etter fem dager med oppgang

En av Oslo Børs' desidert viktigste drivkrefter viser mindre futt nå enn tilfellet var igår ettermiddag.

Foto: Berit Roald / SCANPIX.

Oljeprisen faller onsdag morgen, og ligger rundt nivåene den var da Oslo Børs stengte tirsdag.Brentolje for levering i september omsettes nå til 103,27 dollar, ned 0,70 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er ned 0,68 prosent - til 88,61 dollar.Da siste aksje ble omsatt på Oslo Børs tirsdag kostet brentoljen rundt 103,40 dollar fatet.Nedgangen onsdag kommer ifølge TDN Finans grunnet nattens uttalelser fra Kina om at man kan se ytterligere nedgang i landet økonomi fremover.Samtidig mener enkelte markedsaktører at det nå er naturlig at noen tar gevinst, etter at oljeprisen har steget fem dager på rad.- Jeg tror ikke vi har noe sterkt momentum i oljemarkedet, fordi den økonomiske utviklingen ikke er så sterk i Europa, USA og Kina. En viss gevinstsikring var å vente etter fem dagers oppgang, sier Ken Hasegawa, sjef for råvarederivater i Newedge Group i Tokyo til BloombergOljeprisen falt umiddelbart etter FED-sjef Ben Bernankes tale tirsdag, men markedet kom seg etter hvert da man tolket hans uttalelser som at man kan få en QE3.