KjøpLogg inn

Analytiker: "Nye REC" er en kjøpsmulighet

Sparebank 1 Markets-analytiker Henrik Schultz øyner soloppgang - om litt.

Publisert 14. aug. 2012 kl. 13.37
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.14
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 249 ord

REC meddelte markedet tirsdag morgen at selskapet gir opp all videre finansiering av datteren REC Wafer Norway og styret begjærer selskapet konkurs. Totalt anslås gjeldsforpliktelsene å være 1,2 milliarder kroner høyere enn verdiene i selskapet.Samtidig har det blitt gjort et formelt vedtak på å gjennomføre den foreslåtte reparasjonsemisjonen i REC ASA.Følg HegnarOnline på Facebook her!- Greit de blir ferdig med det- Oppbudsbegjæringen var helt som ventet, og det er greit de blir ferdig med det uten at det ser ut til å koste mer enn de tidligere har kommunisert, sier Sparebank 1 Markets-analytiker Henrik Schultz til TDN Finans.Schultz har jekket REC-aksjen opp til kjøp med kursmål 2,70 kroner. Han tror emisjonen kan holde kursen nede, men deretter ser han bedre etterspørsel og priser.- Vi konkluderer med at nedsiden i markedet for PV-installasjoner globalt er noe mindre enn vi tidligere så for oss. Det vil fortsatt være en oppbremsing i tempoet, men det ser ut som at 2012 blir bedre enn tidligere ventet, og at 2013 kan komme inn svakt over dette nivået, sier Schultz.All finansiell risiko eliminert?Analytikeren forklarer overfor nyhetsbyrået at prisene nå har blitt så lave at de stimulerer etterspørselen.Ifølge Schultz gir emisjonen muligheter for nye investorer å komme inn i et nytt selskap.- Når emisjonen er gjennomført vil selskapet være mye bedre rustet. Den finansielle risikoen vil være mye mindre, kanskje helt borte, sier han til TDN Finans.Vi gjør oppmerksom på at styreformann i REC, Jens Ulltveit-Moe, er gjest i Økonominyhetene med Trygve Hegnar fra klokken 15.30.