Bergen Group får Statoil-kontrakt

Bergen Group Rosenberg AS har blitt tildelt en intensjonsavtale fra Statoil til flere hundre millioner.

Publisert 15. aug. 2012 kl. 11.27
Oppdatert 15. aug. 2012 klokken 11.28
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 176 ord
Rosenberg Verft på Buøy i Stavanger. Foto: Finansavisen.

Bergen Group Rosenberg AS har blitt tildelt en intensjonsavtale (LOI) fra Statoil for et onshore modifikasjonsprosjekt på lagerskipet Njord Bravo. Kontrakten er estimert til 212 millioner kroner før opsjoner, og omfatter FEED-studie og EPCIc (Engineering, Procurement, Construction, Installation og assistanse ved ferdigstillelse) aktiviteter.Arbeidsoppdraget på FSO-skipet (Floating Storage and Offloading) Njord Bravo omfatter blant annet modifikasjoner og oppgradering av innkvarteringsdelen, motorer, thrustere og kontrollsystemer. Arbeidet omfatter også en overflatebehandling av dekket og selve skroget, noe som vil bli utført av Kaefer Energy.Arbeidet starter i slutten av august 2012 med tre-fire måneders FEED-studie (Front-End Engineering and Design) for å forberede oppdraget. Deretter skal det gjennomføres detaljert design og planlegging før dokking-perioden som er planlagt å starte i juni 2013 og ha en varighet på 4-5 måneder.- Denne kontrakten gjør Bergen Group Rosenberg i stand til å utnytte et bredt spekter av vår veletablerte kompetanse og våre attraktive fasiliteter. Arbeidsomfanget vil dessuten passe godt inn med de andreaktivitetene som pågår i den aktuelle perioden, sier Kristin Færøvik, administrerende direktør for Bergen Group Rosenberg og divisjonsdirektør for Bergen Group Offshore.