Derfor stiger Subsea 7 så kraftig

Handelsbanken Capital Markets forklarer hvorfor Subsea 7 gjør det så skarpt på børsen i dag.

Publisert 9. aug. 2012 kl. 11.21
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.07
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 146 ord
Seven Sisters, Subsea 7. Foto: Selskapet

Subsea 7 stiger 6,6 prosent til 137 kroner på Oslo Børs etter å ha lagt frem kvartalstall.Ifølge Handelsbanken Capital Markets var rapporten stort sett som ventet. Dagens kursoppgang skyldes bekreftelsen på det gode markedet samt at selskapet venter en EBITDA for 2012 på linje med konsensus, mener meglerhuset.- Andre kvartal var betydelig bedre enn ventet og rapporten gir en bekreftelse på at selskapet, i tråd med konkurrentene, tror på sterk ordreinngang i andre halvår. De sier også at de tror at 2012-konsensus ligger riktig, sier analytiker Daniel Råvik til TDN Finans.- Aksjen handles til en 25 prosent rabatt på sitt historiske snitt på EV/EBITDA samt 15 prosent rabatt i forhold til Technip. Og har utviklet seg 15-20 prosent svakere enn Technip og Saipem de seneste tre måneder. Det bidrar også til oppgangen i dag, sier analytikeren.Subsea 7 er dagens desidert mest omsatte aksje; 301 millioner kroner.