Her er forslagene fra riggutvalget

Regjeringen riggutvalg har lagt frem rapport med tiltak for å øke riggkapasiteten. Her er forslagene.

Publisert 16. aug. 2012 kl. 10.47
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 201 ord
Foto fra selskapets nettsider

Norge bør harmonisere de tekniske kravene til borerigger med det som legges til grunn i Storbritannia og andre nordsjøland, foreslår et utvalg som regjeringen har nedsatt.Det foreslås også at de ansatte bør øke arbeidstiden, melder Reuters.- Vi ser at kostnadene for å bore en utviklingsbrønn har doblet seg i denne tiårsperioden og kostnadsveksten synes klart å fortsette. Det andre bekymringsmomentet er at det bores færre brønner enn selskapene planlegger, sier utvalgsleder Eivind Reiten.Utvalget er nedsatt for å bedre riggkapasiteten på norsk sokkel.- Jeg er opptatt av kostnadsnivået på norsk sokkel. Tilgang til rigg og kostnadene forbundet med rigg er avgjørende for den aktiviteten som gjøres på sokkelen. Vi ønsker at lønnsomme prosjekter skal iverksettes til det beste for Norge, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe.Roy Erling Furre i Safe uttalte til Petro Media News onsdag at det var lagt opp til at dette er en rapport man på ingen måte kan sette noen lit til.- Dette er et ensidig bestillingsverk, og kan ikke tas på alvor. Verken Safe, Industri Energi eller Norges Rederiforbund er representert her, som er blant de viktigste aktørene. Det er en rapport produsert for søppelkassen, sa Furre. Her er pressemeldingen fra Olje- og energidepartementet Her finner du rapporten