Oljeprisen styrkes mandag

Flere faktorer sender oljeprisene oppover mandag morgen.

Publisert 13. aug. 2012 kl. 07.20
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 187 ord
Olje - Foto - Scanpix

Brent-oljen med levering i september omsettes mandag morgen for 113,69 dollar fatet, opp 0,66 prosent, mens WTI-oljen stiger 0,47 prosent til 93,31 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 112,20 dollar fatet ved børsslutt fredag.Fredagens svekkelse kom ifølge The Wall Street Journal etter at Det internasjonale energibyrået (IEA) reduserte sitt estimat for oljeetterspørselen i 2013 med 20 prosent, melder TDN Finans.Ifølge avisen bidrar likevel økende spenning i Syria til et press oppover i oljeprisene. Landet er en liten oljeprodusent, men Iran er en betydelig støttespiller for den syriske presidenten Bashar Assad.I tillegg styrkes oljeprisen av forventninger om at amerikanske nøkkeltall mandag vil vise at detaljhandelen i USA i juli steg for første gang på fire måneder.- USA er helt klart i en gjeninnhentingsfase. Oppgangen over toppnoteringen på nesten 93 dollar pr fat, som vi så i midten av juli, har løftet oss over i et høyere prisbånd. Vi venter å teste 98 dollar ganske snart, i løpet av den kommende uken, eller de kommende to ukene, sier sjefstrateg i CMC Markets i Sydney, Michael McCarthy, til Bloomberg News, ifølge TDN Finans.Følg HegnarOnline på Facebook her!