REC-kreditor krever erstatning

En av de største kreditorene etter REC peker på uaktsomhet og trenering av krav.

Oslo 20120425.Administerende direktør Ole Enger I REC under resultat-fremleggelsen I Oslo Konserthus onsdag.Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Åserud, Lise
Energi

- Vi mener det er helt urimelig at vi som underleverandør skal betale for RECs fremtid. For oss ser det ut som at REC har planlagt i lengre tid å stikke fra regningen, sier Sven Freberg til dn.Han er administrerende direktør i Arctech, største eier av Ekro Resirk, som har levert utstyr til REC siden 2003 og nå sitter som en av de største kreditorene.- Vi har levert til REC på mange områder, og har aldri fått en klage, sier Freberg, og forteller at de på oppdrag fra solselskapet startet byggingen av en ny helautomatisk fabrikk på Herøya utenfor Porsgrunn til 150 millioner kroner i 2008.Fabrikken, som stod ferdig i 2011 skulle rense uren silisium fra RECs fabrikk på Herøya og levere den renset tilbake.Ikke før ni måneder etter oppstart fikk Freberg en klage hvor selskapet ville kutte prisen langt under kostnadsnivå, og som tilslutt endte med at de måtte stenge ned fabrikken.- Slik vi ser det, har styret i REC Wafer opptrådt uaktsomt ved å trenere kravet fra Ekro Resirk på 150 millioner kroner slik at det ikke skulle få oppgjør før selskapet ble slått konkurs, sier Freberg til avisen.

Nyheter
Børs