- Statoil har vært naive

Bellona-leder Fredric Hauge kritiserer Shtokman-prosjektet.

Publisert 13. aug. 2012 kl. 08.08
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 81 ord
Frederic Hauge. Foto: Scanpix

Bellona-leder Fredric Hauge mener russerne kan ha forsynt seg grovt av norsk teknologi i Shtokman-prosjektet, skriver vg.- Vi advarte om industrispionasje allerede i 2006. Jeg vil tro at en del av Statoils leverandører har grunn til å bekymre seg nå, sier Hauge til avisen.Han mener prosjektet er avhengig av norsk teknologi.- Statoil er i denne sammenhengen en teknologikoordinator, ikke en teknologileverandør Det er underleverandørene som er bekymret. I konseptutviklingen til Statoil ligger det en betydelig teknologioverføringsgevinst for russiske selskaper, sier Hauge.