Statoil selger seg ned i lisens

Statoil kvitter seg med 25 prosent av letelisens utenfor kysten av Mosambik

Publisert 14. aug. 2012 kl. 08.05
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 185 ord
Foto: Scanpix

Statoil har solgt 25 prosent av sin eierandel i letelisensen der selskapet er operatør utenfor kysten av Mosambik til Tullow Oil plc.Lisensen, som består av to blokker under en lisensavtale, ligger i område 2 og 5 utenfor kysten av Mosambik i Rovuma-bassenget.- Salget gjenspeiler hvor attraktivt Statoils areal i Mosambik er, og ved å få Tullow om bord kan vi dele den geologiske risikoen samtidig som vi beholder en betydelig eierandel, sier Nick Maden, direktør for internasjonal leting Statoil.Blokkene ligger i et uutforsket område med vanndyp som varierer mellom 300 og 2.400 meter. Området dekker 7.800 kvadratkilometer.- Vår tilstedeværelse i Mosambik er i tråd med Statoils letestrategi som innebærer å gå tidlig inn i et attraktivt område. Det er nylig gjort store gassfunn nord for vårt område og mulighetene for å finne hydrokarboner i de Statoil-operere blokkene er lovende, tilføyer Maden.Statoil er operatør for lisensen og beholder en andel på 65 prosent etter nedsalget. Den gjenværende andelen på 10 prosent eies av Empresa Nacional de Hidrocarbonetos (ENH), som selskapet beholder gjennom letefasen. ENH har frafalt sin forkjøpsrett og godkjent avtalen.Forretningsvilkårene knyttet til transaksjonen er konfidensielle.