Denne veien går oljeprisen mandag

Oljeprisen har styrket seg over helgen, men svekkes noe mandag morgen.

Olje - Foto - Scanpix
Energi

Brent-oljen med levering i august faller mandag morgen 0,17 prosent til 114,37 dollar fatet, mens WTI-oljen i øyeblikket omsettes for 96,28 dollar fatet, ned 0,20 prosent.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 113,39 dollar fatet ved børsslutt fredag.Blant årsakene er skuffende industri-tall fra Kina.- Hovedgrunnen til svekkelsen er PMI-tallet fra Kina. Generelt har indikatorenede seneste månedene vist en svekkelse i Kinas økonomi, og spesielt iproduksjonssektoren, sier sjefanalytiker i CMC Markets i Sydney, Ric Spooner, til Bloomberg News, ifølge TDN Finans.I tillegg er mer av oljeproduksjonen i Mexico-gulfen kommet igang igjen etter nedstengningen i forbindelse med orkanen Isaac.Ifølge nyhetsbyrået er om lag 72 prosent av produksjonen i Mexico-gulfen er fortsatt nedstengt, sammenlignet med opptil 95 prosent i forrige uke.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs