Nå vil russere ha hjelp fra Røkke

Det russiske oljeselskapet Lukoil vil ha samarbeid med nordmenn for å få fatt i lisenser i Barentshavet.

Kjell Inge Røkke. Foto: Helgelands Blad
Energi

Det russiske oljeselskapet Lukoil vil delta i den kommende lisensrunden i Barentshavet. Planen er å søke lisenser sammen med Det norske oljeselskap, Lundin og North Energy, skriver Dagens Næringsliv.Neste lisensrunde er på tampen av året, og kampen står om 72 blokker i Barentshavet og 14 i Norskehavet.Kjell Inge Røkke eier 50 prosent av Det norske gjennom Aker, og onsdag denne uken var Lukoil i møte med Aker-sjef Øyvind Eriksen, Kværner-sjef Jan Arve Haugan, Det norske-styreleder Svein Aaser og marketingdirektør i Aker Solutions Mark Riding.- Lukoil inviterte seg selv til et møte. Det var et relasjonsmøte. Lukoil fortalte om sine planer, og Aker-selskapene fortalte om sine. Det ble identifisert spennende samarbeidsmuligheter, men ingenting ble konkretisert, sier Akers informasjonsdirektør, Atle Kigen, til DN.Både Det norske, Lundin og North Energy bekrefter et samarbeid i 22. lisensrunde.- Vi skal samarbeide med Lukoil om lisenssøknader. Det er noen områder i Barentshavet vi vil samarbeide om. Vi håper samarbeidet vil styrke kvaliteten på søknadene, sier Det norske-sjef Erik Haugane til avisen.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs