- Oljen er blitt en byrde

Aslak Sira Myhre mener oljen har gått fra å være "vår velsignelse" til å bli "suspekt".

Aslak Sira Myhre. Foto: Scanpix
Energi

Tidligere RV-leder, eks-oljefrontkjemper og daglig leder ved Litteraturhuset, Aslak Sira Myhre, har gått fra å være "stolt oljeunge" til frontkjemper mot oljeindustrien og tilbake til røttene igjen. Nå mener han at oljeindustrien undermineres i mediene, skriver Dagens Næringsliv.Myhre høstet fredag ifølge avisen stormende applaus da han holdt et innlegg under oljemessen i Stavanger (ONS). Han mener nå at oljen har gått fra å være "vår velsignelse" til å bli "suspekt", og påpekte at nordmenn flest ikke kjenner historien bak Troll-plattformen.- Slepet av Troll-plattformen er det mest utrolige som noensinne har skjedd i Norge - større enn vikingene og Rosenborg i Champions League. Det er det største byggverket i verdenshistorien som er blitt flyttet av mennesker. Det var livesendinger på BBC, NBC, CNN. Den eneste som ikke sendte, var NRK, sa Myhre, og var spesielt misfornøyd med den Oslo-sentrerte pressen.- De som lager tv, avis og radio, bestemmer hva vi skal snakke om. Politikerne tror at det som diskuteres i Oslo, er viktigst i hele verden. De tror at Karl Johan er sentrum i verden. Alt som gjør deg skitten på hendene og svett, er gammeldags. Nå skal alle jobbe med noe innen media eller finans. Det er en komplett idiotisk idé, sa Myhre, ifølge DN.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Næringsliv