Rekordstor interesse for modne områder på norsk sokkel

Det rapporteres om rekordstor interesse.

Ola Borten Moe. Foto: Scanpix
Energi

Ved utløpet av søknadsfristen for tildeling i forhåndsdefinerte områder (TFO) 2012 på norsk kontinentalsokkel har Olje- og energidepartementet mottatt søknader fra 47 selskaper. Departementet tar sikte på å tildele nye utvinningstillatelser i TFO 2012 i januar 2013.- Leteresultatene de siste årene har vist at det fortsatt er et betydelig potensial for å påvise nye ressurser, også i modne områder. Dette gjenspeiles i den rekordstore interessen vi nå har fått fra oljeselskapene, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe i en melding.Det har vært stor interesse for TFO-ordningen de senere årene, noe som har gitt utslag i mange nye utvinningstillatelser og flere store funn. Dette viser at modne områder på norsk sokkel fortsatt er interessante og representerer store muligheter og verdier for Norge. Gjennom TFO-ordningen har mange nye selskaper fått anledning til å se på områder som har vært tilgjengelige for leting i flere år. De fleste funnene og mulighetene i modne områder er for små til å kunne bære selvstendige utbygginger. Det er derfor nødvendig og god ressursforvaltning å påvise og utnytte disse ressursene før eksisterende infrastruktur i tilknytning til andre felt stenges ned.- Regjeringen ønsker å opprettholde en stabil leteaktivitet samt å sikre verdiskaping og statlige inntekter fra petroleumsvirksomheten også i fremtiden. Utnyttelse av de modne områdene på sokkelen er her svært viktig og TFO-ordningen er virkemiddelet vårt for å oppnå dette. Det er derfor gledelig å se at så mange selskaper viser interesse for våre modne områder på norsk sokkel, fortsetter Borten Moe.Fristen for søknader gikk ut 6. september. Selskapene som har søkt om utvinningstillatelse er:A/S Norske ShellAgora Oil & Gas ASBayerngas Norge ASBG Norge ASBP Norge ASBridge Energy Norge ASCentrica Resources Norge ASChevron Norge ASConcedo ASAConocoPhillips Scandinavia ASCore Energy ASDana Petroleum Norway ASDet norske oljeselskap ASADong E&P Norge ASE.ON Ruhrgas Norge ASEdison International SpAENI Norge ASEnQuest Norge ASExplora Petroleum ASExxonMobil Exploration and Production Norway ASFaroe Petroleum Norge ASFortis Petroleum Norway ASGDF SUEZ E&P Norge ASIdemistu Petroleum Norge ASLOTOS Exploration & Production Norge ASLundin Norway ASMaersk Oil Norway ASMarathon Petroleum Norge ASNorske AEDCNorth Energy ASANorwegian Energy Company ASAOMV Norge ASPetrolia Norway ASPGNiG Norway ASPremier Oil Norge ASRepsol Exploration Norge ASRocksource ASARWE-Dea Norge ASSkagen44 ASSpring Energy Norway ASStatoil Petroleum ASSvenska Petroleum Exploration ASTalisman Energy Norge A/STOTAL E&P Norge ASValiant Petroleum PlcVNG Norge ASWintershall Norge ASA.

Nyheter
Næringsliv