Sjeik selger del av norske sokkel

To av selskapene på norsk sokkel er nå til salgs. - Det er veldig gode muligheter ennå på norsk sokkel, sier tidligere oljeanalytiker.

Olje - Foto - Scanpix
Energi

To av selskapene på norsk sokkel, Svenska Petroleum og Valiant Petroleum, er nå til salgs. Bak førstnevnte står sjeik Mohammed Hussein al-Amoudi som eier, mens tidligere Statoil-topp Jannik Lindbæk er involvert i sistnevnte. Selskapene har hyret inn henholdsvis Goldman Sachs og Morgan Stanley til å selge selskapene - eller eiendelene hvis summen blir større, skriver Finansavisen.- Hele selskapet er til salgs, og det håndteres av Goldman Sachs, sier visekonsernsjef i Svenska Petroleum, Jan-Ivar Hagen, til avisen.I sommer gikk tidligere oljeanalytiker Bjørn Inge Tønnessen av som adm. direktør i Svenska Petroleum. Fra å være i et selskap som ville selge, har han nå fått 1,8 milliarder kroner til rådighet for å lete etter olje på norsk og britisk sokkel i HitecVision-satsningen Spike Exploration.- Det er veldig gode muligheter ennå på norsk sokkel og det er jo flere nye selskaper som er villig til å komme med risikokapital for å se om det går an å finne mer - man så jo Johan Sverdrup i fjor som var kjempestort. Vi er interessert i norsk og britisk sektor, og spesielt grunt vann på norsk sokkel - det vil si Haltenbakken, sier Tønnessen til Finansavisen.Les hele saken i dagens utgave av Finansavisen!

Nyheter
Børs