Statoilfredag morgen. Analytiker i Danske Markets, Endre Storløkken, mener rapporten var ganske blandet.- De leverte OK i forhold til produksjonen og det var forsåvidt positivt at de opprettholder guiding for inneværende år, sier han til Reuters.- De får en del høye kostnader på letesiden i den internasjonale divisjonen som trakk ned, sier Storløkken og påpeker at dette forklarer hvorfor driften ikke levde opp til forhåndsprognosene.Ifølge nyhetsbyrået er ikke analytikeren overrasket over at produksjonen vil bli lavere neste år, men mener problemet nå er at mange tenker Statoil vil få en negativ produksjonsprofil.- Selv om selskapet snakker om vekst må du helt inn i slutten av 2013 før du faktisk få noe som ligner på produksjonsvekst på en jevn basis, sier han til Reuters.Storløkken regner med noe nedjusteringer av Statoil-estimatene.Statoil stiger fredag 1,19 prosent til 144,30 kroner på Oslo Børs. Aksjen har hittil i år falt 5,99 prosent, mens den de siste tolv månedene er opp 1,48 prosent.