Analytikere om Statoil: - Totalt sett er det positivt

Statoil selger seg nå ut av flere lisenser. Dette mener analytikerne om den ny avtalen.

Endre Storløkken - Foto: Iván Kverme, Finansavisen
Energi

Statoil meldte mandag morgen har inngått et strategisk samarbeid med Wintershall, som vil gi Statoil et nettoutbytte på 1.45 milliarder dollar.Analytikere mener porteføljeendringene er en del av selskapets strategi om å styrke tilstedeværelsen i viktige områder på norske sokkel, melder Reuters.Statoil skal nå selge seg ut av Brage-lisensene, selge seg ned i Gjøa og Vega, og kjøpe en 15 prosents eierandel i Edvard Grieg-lisensen nær Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen.- De er store på Sverdrup allerede og Grieg er et forholdsvis nærliggende felt det også, så det at de tar et "stikk" der vil befeste posisjonen deres i akkurat det området, sier analytiker i Danske Markets, Endre Storløkken, som påpeker at avtalen også er bra for likviditeten.- Totalt sett er det positivt. De får 1,45 milliarder dollar inn i kassa. Det er bra for likviditeten og sånn sett den finansielle fleksibiliteten. Det er noe marginalt negativt med tanke på produksjonsvolum, i og med at de mister rett i underkant av 40.000 fat per dag, sier han.Les også: Liker ikke at Statoil selger Brage-feltet John Olaisen i ABG Sundal Collier sier til Reuters at avtalen handler mer om at Statoil vil redusere eksponeringen i modne områder for å gi rom for nye områder.- Utsira (hvor Edvard Grieg er lokalisert) er et veldig lovende område med mye potensial, til en god pris. Dersom man ser på transaksjon for Grieg-eiendelene, er den implisitte prisen 19,7 dollar per fat, sier han til nyhetsbyrået.Statoil stiger mandag formiddag 0,20 prosent til 146,30 kroner på Oslo Børs. Aksjen er hittil i år ned 4,69 prosent, mens den de siste tolv månedene har steget 3,54 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs