Oljeprisen er på defensiven fredag morgen.Brent desember-olje handles for 107,61 dollar fatet, som er ned 88 cent i dagens handel WTI-oljen faller 84 cent til 85,21 dollar fatet.Investorer venter ifølge Reuters på dagens BNP-tall fra USA. Ifølge Reuters er det ventet 1,9 prosent vekst på årsbasis, men det er langt under hva økonomer må til for å sikre en stødig innhenting i økonomien.Samtidig tynger en økende tilbudsside, blant annet i USA, Libya og Irak.- Det er vanskelig å låse ferske posisjoner. Investorer venter på valgresultater, og flere tall som understøtter en stødig innhenting i verdensøkonomien, sier råvareforvalter Tetsu Emori i Tokyo-baserte Astmax Investment til nyhetsbyrået.Analytiker Ben Le Brun i OptionsXpress peker på at BNP-tallene fra USA "helt sikkert" vil ha en effekt på risikable assets, inklusive olje.- En overraskelse på nedsiden kan være veldig bearish for olje, sier han til Reuters.