Ser mindre oppside for oljegigant

SEB Enskilda ser mindre oppside for Statoil, og kutter nå sin anbefaling på aksjen.

Foto: Scanpix
Energi

SEB Enskilda nedgraderer Statoil fra kjøp til hold, melder TDN Finans.Meglerhuset kutter samtidig kursmålet på aksjen fra 163 til 156 kroner."Vår nedgradering er ikke direkte relatert til selskapets kommende resultat for tredje kvartal, men er heller et resultat av lavere inntjeningsestimater og lite imponerende kontantstrøm", skriver meglerhuset i en rapport.SEB kutter ifølge TDN Finans sine EPS-estimater med tre prosent for inneværende år, samt åtte prosent for 2013 og 2014. Bakgrunnen er nye forutsetninger rundt valutakrysset mellom dollar og kroner, økte letekostnader og økt differanse mellom realisert oljepris og Brent-prisen.Statoil meldte mandag morgen har inngått et strategisk samarbeid med Wintershall , som vil gi Statoil et nettoutbytte på 1.45 milliarder dollar.Statoil stiger mandag formiddag 0,41 prosent til 146,60 kroner på Oslo Børs. Aksjen er hittil i år ned 4,56 prosent, mens den de siste tolv månedene har steget 3,68 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs