Utbygging i Nordsjøen er godkjent

Utbyggingsplanen for Bøyla-feltet i Nordsjøen ble fredag vedtatt i statsråd. Investeringene knyttet til prosjektet ligger på rundt 5 milliarder kroner.

Foto: Scanpix
Energi
Bøyla er et oljefunn i den midtre delen av Nordsjøen, om lag 200 kilometer vest for Haugesund.Utvinnbare reserver for Bøyla-feltet er anslått til 3,43 millioner standard kubikkmeter olje og 0,28 milliarder standard kubikkmeter gass. Feltet skal bygges ut med et undervannsanlegg knyttet til Alvheim-feltet. Planlagt produksjonsstart er fjerde kvartal 2014.- Utbyggingen av Bøyla-feltet er et godt eksempel på hvordan relativt små olje- og gassfunn kan bygges ut ved å utnytte tilgjengelig kapasitet i eksisterende infrastruktur, sier statssekretær Per Rune Henriksen (Ap).Det er Marathon Oil Norge AS som er hovedoperatør for feltet med en deltakerandel på 65 prosent. ConocoPhillips Skandinavia eier 20 prosent og Lundin Norway 15 prosent. (©NTB)