Gode nyheter for Statoil

Produksjonen på Troll C-plattformen i Nordsjøen er nå i gang igjen.

Statoil - Foto: Scanpix
Energi

Det var korrosjon i tanker som gjorde at den i forrige uke måtte stenges. Reparasjonene skal pågå mens plattformen er i drift, opplyser Statoil.- Vi regner med å kunne produsere rundt 70 prosent av full kapasitet på denne måten mens reparasjonsarbeidet pågår, sier produksjonsdirektør Rune Adolfsen på Troll C.Det var torsdag 15. november at produksjonen midlertidig ble stengt etter funn av korrosjon i hjelpesystemet for gassbehandling. Problemet ble oppdaget i forbindelse med en planlagt inspeksjon på en tank.Produksjonen ble tatt opp igjen natt til søndag. Det er fortsatt usikkert hvor lang tid reparasjonsarbeidet vil ta.Troll C har normalt en daglig produksjon på omtrent 120.000 fat olje og 10,5 millioner kubikkmeter gass. Statoil er operatør på feltet. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv