Nær halverer kursmål på seismikk-aksje

Pareto Securities nedgraderer Electromagnet Geoservices. De kutter også kraftig i kursmålet på aksjen.

Foto: EMGS
Energi

Pareto Securities nedgraderer Electromagnet Geoservices (EMGS) fra kjøp til hold, melder TDN Finans.Meglerhuset kutter også kursmålet på aksjen fra 19 til 10 kroner.Les om og delta i Norges råeste børskonkurranse! "Vår antagelse om fire båter neste år ser nå ut som et fakturm og markedsestimatene har kommet ned. Vi venter brukbar utnyttelse i 2013 gitt EMGS' multiklientmuligheter, men prefundingnivået ventes å være lavt og vil sannsynligvis ikke ha tilsvarende økonomi som kontraktsmarkedet på kort til mellomlang sikt", skriver meglerhuset i en oppdatering.Paretos estimat ligger ifølge nyhetsbyrået nå rundt 15 prosent under konsensus for2013/2014.Meglerhuset skriver at oppsiden til verdivurderingen og forrige kursmål på 18 kroner er intakt, men krever høy utnyttelse og prising.Ettersom selskapet på kort sikt ventes å preges av lav visibilitet og inntjeningsusikkerhet, mener de ifølge TDN Finans at det ikke forsvarer en høyere PE enn ti, hvor mindre seismikkselskaper handles på halvparten av dette med høyere inntjeningstillit.EMGS faller mandag formiddag 0,32 prosent til 9,40 kroner på Oslo Børs. Aksjen har den siste måneden falt 27,41 prosent, mens den hittil i år er ned 29,40 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs