Innrømmer at Helge Eide-exit kom brått på

DNO International faller på årets siste handelsdag. Kommunikasjonsdirektør i selskapet innrømmer at Helge Eide-exiten kommer overraskende.

Tom Bratlie - Foto: Finansavisen
Energi

DNO International er blant de profilerte aksjene som faller mest på årets aller siste handelsdag.Oljeaksjen, som er opp over 20 prosent i år, er ned 3,03 prosent til 9,29 kroner.Les også: Gerdt Larsen & Co. laster videre i myggNedturen kommer etter at konsernsjef Helge Eide overraskende meldte sin avgang etter 17 år i selskapet - 13 av disse som sjef.Han har sin siste arbeidsdag som sjef 31. desember i år.DNOs kommunikasjonsdirektør Tom Bratlie innrømmer at Eides exit kommer overraskende, men sier at sjefen nå trer til side raskt for å skape ro rundt prosessen med å finne ny konsernsjef.- Det er ingen spesielle hendelser som ligger bak beslutningen, men 13 år som leder av et børsnotert selskap er svært lang tid i en så krevende stilling, sier Bratlie til TDN Finans.Han avviser at det skal være noen som helst form for strategisk uenighet mellom Eide og andre i ledelsen eller styret.Nå ventes det at ny sjef er på plass i løpet av første halvår 2013.

Nyheter
Børs