Mange kraftkonsesjoner i fjor

Det ble behandlet rekordmange kraftkonsesjoner i Norge i fjor, sier olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp).

Ola Borten Moe. Foto: Scanpix
Energi

Olje- og energidepartementet ga i fjor konsesjoner som vil gi nesten 2,4 terrawattimer (TWh) ny kraftproduksjon. I tillegg behandlet Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) konsesjonssaker som kan gi totalt 4,42 TWh ny produksjon.- Vi er nå i ferd med å gjennomføre en større satsing på fornybar energi enn vi har sett på mange år. Sammen med Sverige skal vi få på plass 26,4 TWh ny produksjon innen 2020. Norge vil da ha en fornybarandel på 67,5 prosent, den høyeste andelen i Europa, sier olje- og energiministeren.Onsdag presenterte han de nye tallene på NHOs årskonferanse.Olje- og energidepartementet ga i fjor konsesjon for 14 store vannkraftprosjekter, totalt tilsvarende drøyt 700 gigawattimer (GWh), konsesjon til sju vindkraftanlegg på drøyt 1400 GWh og konsesjon til 23 små vannkraftverk, tilsvarende 250 GWh. (©NTB)

Nyheter
Politikk