Oljeprisen ser rødt - her er årsaken

Kina-frykt bidrar til å senke oljeprisen fredag morgen.

Foto: Scanpix
Energi

Oljeprisen trekker ned fredag morgen.Brent februar-olje faller 33 cent til 111,56 dollar fatet, mens WTI-oljen går tilbake 11 cent til 93,71 dollar fatet.Ifølge Reuters er det første og fremst inflasjonstallene fra Kina som legger en demper på stemningen. Nye tall viste 2,5 prosent oppgang i konsumprisene på årsbasis i desember. Konsensus lå ifølge Bloomberg på 2,3 prosent. Årsveksten i november var 2,0 prosent.Bekymringen er at dette vil begrense handlingsrommet for ytterligere lettelser hos verdens nest største oljeforbruker.Produksjonskutt fra Saudi Arabia, som løftet Brent-oljen til sitt høyeste på nesten tre måneder i går, begrenser imidlertid nedturen i oljeprisen.- Kinas inflasjon var høyere enn ventet, noe som kan føre med seg og litt nedsiderisiko, og at investorer tar gevinst, sier analytiker Ben Le Brun hos OptionsXpress til Reuters.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs