Slik går det med oljeprisen mandag

Differansen mellom WTI- og Brent-oljen snevrer nå ytterligere inn.

Olje - Foto - Scanpix
Energi

Brent-oljen med levering i februar stiger 0,38 prosent til 111,06 dollar fatet, mens WTI-oljen i øyeblikket omsettes for 94,24 dollar fatet, opp 0,73 prosent.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 110,34 dollar fatet ved børsslutt fredag.- Vi opplever ytterligere innsnevring i differansen mellom WTI og Brent, noe som gjenspeiler den infrastrukturoppbyggingen som pågår i USA. Vi ser at det bygger seg opp et positivt momentum i WTI-kontrakten, sier Michael McCarthy, sjefstrateg i CMC Markets i Sydney, til Bloomberg News, ifølge TDN Finans.Noe av bakgrunnen for reduksjonen er åpningen av oljerørledningen Seeway, som ventes å kunne redusere overskuddet på olje i den amerikanske MidtvestenLedningen, som ifølge TDN Finans går fra Cushing, Oklahoma, til Freeport i Texas, gjenopptok full drift, etter å ha blitt stengt 2. januar for ekspansjon fra 150.000 fat til 400.000 fat pr dag, ifølge operatøren Enterprise Products Partners og Enbridge Inc.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs