Uklart hvem som står bak angrep mot Statoil-anlegg

Det er uklart hvem som står bak angrepet mot et Statoil-anlegg øst i Algerie. Enkelte kilder hevder at det er al-Qaida, andre at det er tuareger.

Statoil - Foto: Scanpix
Energi

- Vi er medlemmer av al-Qaida, og vi kom fra det nordlige Mali, hevdet en innringer til det franske nyhetsbyrået AFP.- Vi kommer fra Khaled Abul Abbas-brigaden, ledet av Mokhtar Belmokhtar, la han til.Frankrike innledet for noen dager siden en større militæroperasjon nord i Mali i et forsøk på å stanse islamistiske opprøreres framrykking i landet.Tuareger Den algeriske avisen Al Watan skriver at det var tuaregopprørere som sto bak angrepet mot gassinstallasjonen i In Aménas, helt øst i Algerie, nær grensa til Libya.Ifølge avisen ble to av sikkerhetsvaktene ved anlegget, der det jobber nærmere 20-Statoil-ansatte, drept i angrepet.- Et kjøretøy med et dusin tungt bevæpnede tuareger greide å trenge seg inn på anlegget i morgentimene. Nasjonaliteten deres er ikke kjent, skriver avisen.Bortført Ifølge avisen ble tre ansatte ved anlegget, to franskmenn og en japaner, bortført av angriperne. Andre kilder melder at fem japanere og en fransk statsborger ble bortført.- Det var briter, nordmenn og japanere involvert i gisseltakingen, sier en vestlig diplomat til nyhetsbyrået AFP.Hvilken nasjonalitet de bortførte har, opplyste kilden ikke.I februar i 2011 ble en italiensk turist bortført av al-Qaida i Nord-Afrika (AQIM) i det same området. Kvinnen ble løslatt etter to måneder i fangenskap. (©NTB)

Nyheter
Børs