Analytikere er positivt overrasket over Røkke-kontrakt

Flere analytikere mener verdien på Kværners milliardkontrakt er høyere enn ventet.

Kjell Inge Røkke. Foto: Finansavisen
Energi

Kjell Inge Røkkes Kværner meldte tirsdag morgen at ExxonMobil Canada Properties har utøvd en opsjon på arbeid fra deres joint venture-selskap Kiewit-Kvaerner Contractors.Kværners andel av kontrakten har en verdi på rundt 1,5 milliarder dollar, inklusive arbeid som hittil er gjort.- Denne kontrakten var ventet og selskapet hadde guidet inntektsbidraget i 2013, men kontrakten er positiv av to årsaker. For det første impliserer den en verdi på rundt en milliard kroner mer enn ventet. I tillegg øker den inntjeningsvisibiliteten for Kværner etter 2014, sier analytiker i DNB Markets, Eirik Mathisen, til TDN Finans.Mathisen påpeker imidlertid at verdideltaen kommer etter 2014, og meglerhuset gjør dermed ikke endringer i 2013-estimatene.- Med alle de skuffelsene vi har hatt for Kværner de seneste par månedene er det bra å få spikret denne kontrakten og hva aksjekursutviklingen i dag reflekterer. Verdibidrag på eps tilsier en økning på rundt fire prosent, men man må huske på at aksjen har vært upopulær seneste månedene, og man får dermed en lettelse med en slik stor kontrakt, sier han til nyhetsbyrået.Carnegie mener også at verdien er høyere enn ventet. De estimerer at arbeid allerede fakturert er på rundt en milliarder kroner, og at gjenstående ordrebok dermed er på rundt 7-7,5 milliarder kroner.Analytiker i ABG Sundal Collier, Haakon Amundsen, mener er i mot at verdien på kontrakten var på linje med indikasjonene fra selskapet. Han mener kontrakten er nøytral i forhold til forventningene, og anser dagens aksjekursutvikling som en lettelsesoppgang.Meglerhuset har en holdanbefaling med kursmål 14 kroner per aksje.Kværner stiger tirsdag formiddag 6,05 prosent til 13,15 kroner. Hittil i år er aksjen ned 18,83 prosent, mens den de siste tolv månedene har falt 3,76 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs