Begredelige nyheter for Oslo Børs onsdag

En av Oslo Børs sine desidert viktigste drivkrefter - oljeprisen - har mistet endel futt siden i går.

Oslo Børs Foto: Scanpix Solum, Stian Lysberg
Energi

Oljeprisen faller forsiktig onsdag morgen, og er nå en god del lavere enn tilfellet var tirsdag ettermiddag.Brent for levering i april omsettes onsdag morgen for 109,45 dollar, ned 0,18 prosent inneværende døgn. WTI-oljen er opp 0,23 prosent til 92,75 dollar per fat.Klokken 16 tirsdag ble brentoljen omsatt til 111 dollar.Prisdifferansen i favør av Brent er nå redusert med ytterligere 1,25 dollar til 16,75 dollar siden tirsdag morgen, skriver TDN Finans.WTI-kontrakten er nær sitt høyeste nivå på to uker.- Økt eksportkapasitet fra det overforsynte sentrale USA tjener til å redusere WTIs relative rabatt i forhold til globale oljekategorier, sier Michael Peterson, direktør for energianalyse i MLV & Co., til Marketwatch.Ferske oljelagertall fra American Petroleum Institute (API) tirsdag kveld viste at de amerikanske lagrene falt med 1,4 millioner fat i forrige uke til 377,6 millioner fat.Samtidig falt bensinlagrene med 3,2 millioner fat mens lagrene for destilater var ned 2,2 millioner fat. Utnyttelsesgraden på raffineriene falt 1,8 prosentpoeng til 80,5 prosent.- API-tallene bidrar til en forsiktig, positiv stemning. Dette er en korrigerende oppgang, det er ingen faktisk endring i det større etterspørsels-/tilbudsbildet som kan indikere at dette er begynnelsen på noen grunnleggende tendens, sier Ric Spooner, sjefanalytiker i CMC Markets i Sydney, til Bloomberg ifølge TDN Finans.Det amerikanske energidepartementets statistikkfløy EIA nedjusterer anslaget for det globale oljeforbruket i 2013 med 80.000 fat dagen til 90,13 millioner fat pr dag.For 2012 tas anslaget ned fra 89,16 millioner fat pr dag til 89,12 millioner fat pr dag.

Nyheter
Børs