- Det er en viss økning i risikoviljen

Oljeprisene faller tirsdag morgen.

Foto: Scanpix
Energi

Brent-oljen med levering i april faller tirsdag morgen 0,43 prosent til 109,75 dollar fatet, mens WTI-oljen i øyeblikket blir omsatt for 91,72 dollar fatet, ned 0,37 prosent.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 109,88 dollar fatet ved børsslutt mandag.Ifølge The Wall Street Journal og TDN Finans har Brent-kontraktene har utviklet seg svakere enn WTI-oljen de seneste dagene. Det skjer etter at Brent-rørledningssystemet i britisk sektor av Nordsjøen kom i gang igjen, noe som bidrar til å rette opp igjen oljetilførselen.- Selv om forholdet mellom de to markedene ikke har vært like sterkt de seneste ukene, er det en viss økning i risikoviljen. Det er vanskelig å holde seg unna olje når aksjemarkedene stadig når nye historiske toppnivåer, sier sjef for energifutures i Mizuho, Bob Yawger, til avisen, ifølge TDN Finans.Høye oljelagre og sterk oljeproduksjon i USA, i kombinasjon med svak etterspørsel, har tynget oljeprisene i senere tid.Lagrene har økt med nesten 6 prosent i år, og ligger langt over gjennomsnittsnivået for de seneste fem år. Analytikere sier til Dow Jones Newswires at de venter en ytterligere oppbygging på 2,4 millioner fat i uken frem til 15. mars.- I det store bildet venter vi fortsatt oppbygging, sier Carl Larry, sjef for rådgivningsfirmaet Oil Outlooks & Opinions, til The Wall Street Journal, ifølge nyhetsbyrået.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs