Lundin boret tørt ved Edvard Grieg

Brønnen ca. 5 kilometer øst for funnbrønnen i Edvard Grieg-feltet var tørr.

Ashley Heppenstall. Foto: Finansavisen.
Energi

Lundin Norway AS, operatør for utvinningstillatelse 338, har avsluttet boringen av undersøkelsesbrønn 16/1-17. Brønnen er tørr, går det frem av en melding fra Oljedirektoratet.Brønnen er boret ca. 5 kilometer øst for 16/1-8, funnbrønnen i Edvard Grieg-feltet.Hele den tette reservoarseksjonen er kjernetatt. Kjernene viser olje, og dette samsvarer med økte gassavlesninger på loggene. Det er ikke mulig å etablere en oljegradient. Brønnen blir klassifisert som tørr.Dette er den åttende letebrønnen i utvinningstillatelse 338. Tillatelsen ble tildelt i TFO 2004.Brønnen ble boret til et vertikalt dyp på 2.044 meter under havflaten, og ble avsluttet i grunnfjell.Brønnen ble boret av Transocean Winner, som nå skal til utvinningstillatelse PL 036 D, der Marathon Oil Norge AS er operatør.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs