Røkke gir opp Gabon-olje

Kjell Inge Røkke-dominerte Aker gir opp i Gabon, til tross for at de allerede har investert en kvart milliard kroner.

Kjell Inge Røkke. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Energi

Kjell Inge Røkkes Aker har investert en kvart milliard kroner i oljeselskapet Setanta Energy i Gabon. Nå er det duket for exit, skriver Dagens Næringsliv.Oljeselskapet har andeler i Rousette-feltet, et felt som var for marginalt til at franske Elf, som nå er en del av Total, fant det økonomisk forsvarlig å bygge ut. Men en gruppe irer med bagrunn fra BP så muligheten, og fikk på tampen av 2007 med seg Aker.Akers eierandel av Setanta er i dag på 79 prosent, og ifølge avisen pågår det nå diskusjoner om utbygging av Rousette-feltet.- Dette er en finansiell investering for Aker. Dette er ikke et satsingsområde fremover, sier informasjonsdirektør Atle Kigen til DN.Aker skal ifølge avisen ha et mål om å frigjøre tra milliarder kroner i en trårsperiode, og en xit i Satanta skal bidra til dette.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs