Røkke-selskap ser renessanse i arktis

Kjell Inge Røkkes Kværner opplever nå en renessanse i arktiske områder.

Kjell Inge Røkke. Foto: Helgelands Blad
Energi

Ifølge konserndirektør Mariken Holter har Kværner en interessant liste med prosjekter fremover og ser en renessanse i arktiske områder, skriver TDN Finans.- Vi ser flere prospekter, men vi går ikke i detaljer om hvilke vi har valgt oss ut. Det er veldig spennende med Arktis og betong. Vi opplever en renessanse i arktiske områder. Disse kontraktene ligger imidlertid en del frem i tid, men vi jobber med å posisjonere oss for fremtidige muligheter, sier hun til nyhetsbyrået.Konserndirektøren påpeker at kontraktbeløpet inkluderer to kontrakter som allerede er meldt på prosjektet.- Den første var en FEED-kontrakt tilbake fra november 2010 på 70 millioner amerikanske dollar og i april 2012 inngikk vi en kontrakt for detaljengineering og EPC-relaterte tjenester på 125-150 millioner dollar. Det må man trekke fra hvis man skal bruke et eksakt beløp, forteller hun til TDN Finans.Selskapet meldte tirsdag morgen at ExxonMobil Canada Properties har utøvd en opsjon på arbeid fra deres joint venture-selskap Kiewit-Kvaerner Contractors.Kværner stiger tirsdag formiddag 6,85 prosent til 13,25 kroner. Hittil i år er aksjen ned 18,21 prosent, mens den de siste tolv månedene har falt 3,03 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs