- Vi ser ingen grunn til at oljeprisene skal stige

En av Oslo Børs' desidert viktigste drivkrefter har falt noe siden onsdag.

Olje - Foto - Scanpix
Energi

Oljeprisen stiger torsdag morgen, men er noe ned siden Oslo Børs' stengetid onsdag.Brent for levering i april omsettes nå for 108,72 dollar, opp 0,18 prosent inneværende døgn. WTI-oljen er opp 0,29 prosent til 92,79 dollar per fat.Da Oslo Børs stengte onsdag ble brentoljen omsatt for rundt 109,4 dollar per fat.Prisdifferansen i favør av Brent er ifølge TDN Finans redusert med ytterligere om lag 60 cent til 16,14 dollar pr fat siden onsdag morgen.Tall fra det amerikanske energidepartementet viste onsdag at oljelagrene i USA ved utgangen av forrige uke hadde steget til sitt høyeste nivå for årstiden siden målingene begynte i 1982.- Lagerbyggingen kan ventes å fortsette inntil vi ser USA i full økonomisk oppgangsmodus. Vi ser ingen grunn til at oljeprisene skal stige med mindre det kommer en overraskende hendelse på forsyningssiden. Det har ikke vært noen dynamisk endring i etterspørselen, sier David Lennox, analytiker i Fat Prophets i Sydney, til Bloomberg News.USAs oljeproduksjon steg samtidig til sitt høyeste nivå siden juli 1992.

Nyheter
Børs