- Vi svømmer praktisk talt i olje

Oljeprisen faller mandag morgen, men er likevel litt sterkere enn da Oslo Børs stengte fredag.

Foto: Scanpix
Energi

Brent-oljen med levering i april faller mandag morgen 0,32 prosent til 110,50 dollar fatet, mens WTI-oljen i øyeblikket omsettes for 91,87 dollar fatet, ned 0,09 prosent.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 110,06 dollar fatet.Svekkelsen i oljeprisene mandag morgen kommer på bakgrunn av økt oljeproduksjon i Saudi-Arabia i februar, og svakere takt i industriproduksjonen i Kina, melder Bloomberg News og TDN Finans.Saudi-Arabia økte ifølge nyhetsbyrået i februar oljeproduksjonen til 9,15 millioner fat pr dag, fra et 20 måneders bunnivå på 9,05 millioner fat måneden før, ifølge en person med kjennskap til landets oljepolitikk.- Den økte saudiske produksjonen tjener som et lokk på oljeprisene, og vil kunne trekke prisene nedover, sier leder for energianalyse i Mirae Asset Securities i Hong-Kong, Gordon Kwan, til Bloomberg News.Ifølge TDN Finans poengterer The Wall Street Journal at arbeidsmarkedet i USA styrkes, og at aksjemarkedene setter nye topprekorder, mens at oljemarkedet ikke får være med på festen.- Vi har noe av den sterkeste tilgangen på olje noensinne. Vi svømmer praktisk talt i olje, sier sjef for rådgivningsselskapet Schork Group, Stephen Schork, til avisen.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs