Aker Solutions-sjefen: Risikoen har økt

Utsettelser og kanselleringer setter spørsmålstegn ved ordreinngangen, men 5-årsplanen står ifølge Øyvind Eriksen fast.

Øyvind Eriksen. Foto: Scanpix
Energi

Aker Solutions skuffer markedet med et resultatvarsel mandag morgen, og straffes med en nedgang på knallharde 17 prosent til 87,85 kroner.Styreformann Øyvind Eriksen opplyser at risikoen tilknyttet ordreinngangen i de neste kvartalene er høyere enn i tidligere kvartaler, grunnet utsettelser og kanselleringer den siste tiden.Selskapet forventer større klarhet de neste tre månedene rundt hvordan betydelig sensitive porteføljeposter som Ekofisk Zulu og Skandi Aker vil utvikle seg utvikler seg.Gitt at disse prosjektene fullføres som planlagt, og at de ulike forretningsområdene viser normal kapasitetsutnyttelse, venter Aker Solutions at resultatet eksklusive engangsposter blir bedre i 3. og 4. kvartal 2013 (enn samme periode i fjor), og på linje med selskapets 5-årsplan, heter det.- Uavhengig av de seneste tilbakeslagene er vi forpliktet til å utvikle Aker Solutions og få selskapet til vokse i tråd med vår 5-årsplan, sier Eriksen.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs