Barclays Capital tror oljeprisen skal opp igjen

Barclays Capital tviler på at prisen på Brent-oljen vil stabilisere seg under 100 dollar per fat.

Foto: Scanpix
Energi

Barclays Capital tror ikke prisen på Brent-oljen vil stabilisere seg under 100 dollar per fat i tiden fremover, melder TDN Finans."Selv om vi ikke utelukker ytterlig svakhet på kort sikt, ser vi ikke at prisene akklimatiserer seg på et nivå under 100 dollar pr fat utover andre kvartal. Gjennom seneste del av andre kvartal og inn i andre halvdel av 2013, ser vi sterke indikasjoner for en utvikling i etterspørselsveksten som vil holde 'call on crude' hevet", skriver meglergiganten i en oppdatering.Meglerhuset ser ifølge nyhetsbyrået tre faktorer som støtter oljeprisene fremover, og det første er at flere kjøpere har ventet på sidelinjen for et bedre inngangspunkt for sine sikringsaktiviteter.I tillegg ventes OPECs produksjon kun å reagere på en langvarig tilstand av prissvakhet under deres komfortnivå, men jo lenger den beveger seg fra 100 dollar-nivået, jo mer vil markedet hensynta disse faktorene.Den rredje støtten ventes å komme fra kostnadskurven, som ikke ventes å bli nådd før prisen når 90 dollar per fat. Meglerhuset mener imidlertid ifølge TDN Finans at en så stor svekkelse inntil videre. kan utelukkes.Brent-oljen med levering i juni omsettes onsdag formiddag for 99,62 dollar fatet, ned 0,29 prosent.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Børs