Økende kostnader og svært negative skatteendringer får Handelsbanken til å kutte sitt kursmål på Statoil. Meglerhuset beholder likevel sin accumulate-anbefaling på aksjen.Kursmålet senkes fra 143,00 til 140,00 kroner, noe som tilsier at det fremdeles er en oppside for aksjen, som fredag omsettes for 131,50 kroner, opp 0,77 prosent."Tilbakefallet for Brent-prisen kan være kortvarig.Det ser ut som om balansen i oljemarkedet vil stramme seg til fra tredje kvartal 2013 på bakgrunn av en kraftig økning i etterspørselen, vedlikehold, og en fare for orkan-tap i andre halvår. Den ledige kapasiteten ser ut til å vokse i 2014, men det er fortsatt en betydelig politisk risiko", skriver Handelsbanken i en oppdatering.Meglerhuset kutter sine estimater for oljeprisen i andre kvartal fra 110 til 104 dollar fatet, men beholder sine forventninger om en Brent-pris på 110 dollar fatet i andre halvår.For 2014 senker de estimatene fra 115 til 105 dollar fatet."Oljeselskapene står overfor tøffe tider, spesielt på grunn av økende kostnader. Høyt utbytte, kostnadsvekst, kompensasjon for at produksjonen synker, letekostnader og en motstand mot å betydelig øke gjelden gjør det stadig mer sannsynlig at prosjekter blir forsinket", skriver Handelsbanken.Statoil-aksjen har hittil i år falt 0,55 prosent, mens den de siste tolv månedene er opp 1,27 prosent.