Mandagens rykende ferske aksjonærlister fra Oslo Børs viser mange interessante handler i REC etter at
for halvannen uke siden.Ikke overraskende rykker Jens Ulltveit-Moes Umoe AS opp til plassen som største eier etter Orklas exit.Ulltveit-Moe handlet ingen aksjer i selskapet sist uke, og sitter dermed fortsatt med 201 millioner aksjer i REC.Det tilsvarer en eierandel på 9,52 prosent.Reelt sett sitter Ulltveit-Moe med en eierandel på .Stein Erik Hagens investeringsselskap Canica AS rykker på sin side opp fra 3. til 2. plass.Hagen manifisterte sist uke plassen ved å handle ytterligere 19,25 millioner aksjer i REC, og sitter nå på 4,54 prosent eierskap i solenergiselskapet.Skagen-forvalterne Kristoffer Stensrud, Geir Tjetland og Kristian Falnes var også på ferde i REC sist uke.Stensruds Skagen Kon-Tiki kjøpte seg opp fra 5. til 3. plass etter å ha handlet 11,55 millioner aksjer i selskapet. Aktøren endte dermed med en eierandel på 3,26 prosent i REC.Tjetlands Skagen Vekst handlet på sin side 7,31 millioner aksjer, til en eierandel på 1,32 prosent. Dermed hoppet aktøren fra 12. til 9. plass på listen.Skagen Global, med Kristian Falnes bak spakene, handlet 13,86 millioner aksjer i REC, og endte med en eierandel på 2,37 prosent.Aktøren hoppet fra 7. til 6. plass på listen over de største eierne i REC.Skagen Global II kjøpte 5,2 millioner aksjer, og steg dermed fra 20. til 19. plass. Eierandelen var på 0,87 prosent.Kjendisinvestor Jan Haudemann-Andersen er kanskje den mest interessante nykommeren på mandagens ferske aksjonærliste i REC.Haudemann-Andersens Datum AS har ikke vært inne på topp 30-listen i REC siden begynnelsen av mars.Nå er han altså tilbake, etter at Datum AS handlet flere millioner aksjer i selskapet sist uke, til en beholdning på 22,07 millioner aksjer og en eierandel på 1,04 prosent.Aktøren seiler inn som 13. største eier.Ellers handlet Skandinaviske Enskilda Banken AB Meglerkonto Innland seg opp til en 10. plass med en eierandel på 1,22 prosent.SEB A/C SEC Lend Prop Assets kommer på sin side inn på 25. plass med en eierandel på 0,7 prosent, mens en nominee-konto fra The Bank of New York Mellon handler seg opp til en 17. plass med en andel på 0,95 prosent.Det var ikke bare Orkla som forsvant ut av listen sist uke.Tore Aksel Voldbergs Dukat AS gjør også exit, ned fra en 26. plass.Voldbergs Solon AS rykker imidlertid kraftig oppover på listen fra 29. til 16. plass. Det skjer etter at aktøren handlet 10 millioner aksjer sist uke.Eierandelen ender dermed på 0,95 prosent for Solon AS.Også Øystein Stray Spetalens Ferncliff TIH 1 AS faller, i følge Oslo Børs VPS, ut av topp 30, fra å ha ligget på 27. plass med 10 millioner aksjer på oversikten som kom forrige mandag.Hos Spetalen, , får vi imidlertid opplyst at de ikke skjønner noe av opplysningen, og at Ferncliff TIH 1 AS har 10 millioner REC-aksjer, at Tycoon Industrier har 32.168.626 REC-aksjer. I tillegg står Gross Management med 10 millioner REC-aksjer.