Brent-oljen med levering i juni faller mandag morgen 0,74 prosent til 103,14 dollar fatet, mens WTI-oljen i øyeblikket omsettes for 95,1 dollar fatet, ned 0,98 prosent.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje ved børsslutt fredag omsatt for 101,94 dollar fatet.Prisene påvirkes ifølge TDN Finans negativt av at Opec meldte at medlemslandene i oljekartellet økte produksjonen til 30,46 millioner fat per dag i april, mot 30,18 millioner fat måneden før. Produksjonen er dermed den høyeste siden november.- Olje er dyrt på disse nivåene. Alt dreier seg om tilbudssiden. Når du ser på lagerbeholdningene rundt omkring i verden, er det egentlig ikke grunnlag for WTI-kontrakten til å ligge på dette nivået, sier utgiver av råvarenyhetsbrevet Barratt's Bulletin, Jonathan Barratt, til Bloomberg News.Han venter at WTI-kontrakten vil kunne svekkes til rundt 92,50 dollar pr fat.Rådgivningssjef i det Dubai-baserte selskapet Manaar Energy Consulting and Project Managers, Robin Mills, sier at en pris på Brent-kontrakten på litt over 100 dollar pr fat virker fornuftig på kort sikt.- På lengre sikt, vil den måtte komme litt ned, sier Mills, ifølge TDN Finans.