KjøpLogg inn

Det norske leier superrigg for nye 1,6 milliarder

Det norske forlenger riggkontrakt med Maersk Drilling med to år.

Publisert 7. juni 2013 kl. 08.17
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 134 ord
Sverre Skogen. Foto: Finansavisen

Det norske oljeselskap har på vegne av partnerne i Ivar Aasen-feltet forlenget kontrakten med Maersk Drilling for leie av boregiggen XL Enhanced 2.Det går frem av en børsmelding fredag.Kontrakten er utvidet fra tre til fem år, og løper fra 2014 til 2019. Riggen skal brukes på Ivar Aasen-prosjektet i Nordsjøen.Verdien på den inngåtte 2-årskontrakten er 1,6 milliarder kroner, og totalverdien på Maersk-kontrakten oppgis til drøye fire milliarder kroner. Riggen er under bygging i Singapore.- Med denne kontrakten får Det norske benytte verdens mest avanserte borerigg og sikrer riggkapasiteten for den innledende boringen og ferdigstillelsen av brønnene på Ivar Aasen, sier direktør for boring og brønn i Det norske, Svein Ola Syrstad.Det norske har 35 prosent eierandel i Ivar Aasen. Øvrige rettighetshaverne er Statoil (50 prosent) og Bayerngas Norge (15 prosent).Følg HegnarOnline på Facebook her!