KjøpLogg inn

Ekspert tror på dobling av ressursene

Jarand Rystad er overrasket over at Statoil utsetter Johan Castberg-feltet. Han tror estimatene kan dobles.

Publisert 7. juni 2013 kl. 08.18
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 138 ord
Foto: Scanpix

Statoil utsetter Johan Castberg-feltet på grunn av økte kostnader, økt skatt og usikkerhet om ressursene, men ekspertene tror at en ny stor letekampanje vil avdekke store tilleggsressurser, skriver Dagens Næringsliv.Per i dag er det et ressursestimat på 400-600 millioner fat utvinnbar olje, samt gass, på Castberg. Ekspertene tror derimot på mer enn en milliard fat.- Jeg tror man kan komme til å finne mer ressurser i dette området slik at man har en større ressursbase å fordele disse kostnadene på, og som vil gjøre dette til et veldig bra prosjekt til slutt. Men det ligger langt fra land, man må ha en lan rørledning.Det er en komplisert utbygging, sier Jarand Rystad i analysebyrået Rystad Energy til avisen.Han er overrasket over Statoils beslutning om utsettelse, og tror det er mulig med en dobling av ressursene.Følg HegnarOnline på Facebook her!