Gigantkontrakt glipper for Aker Solutions

Aker Solutions gir opp Cat B-prosjektet med Statoil med umiddelbar virkning.

Kjell Inge Røkke. Foto: Scanpix
Energi

Aker Solutions ASA og Statoil ASA har kansellert en kontrakt for leveranse av en Cat B-rigg, som ble inngått i april 2012.Etter planen skulle Statoil ta riggen i bruk i 2015 for en periode på åtte år.Teknologiutviklingen som har vært nødvendig for å bygge riggen h ar vist seg å være betydelig mer krevende enn det man opprinnelig ventet.24. juni ble partene enige om å terminere kontrakten med umiddelbar effekt.- Aker Solutions og Statoil har samme konkludert med at prosjektet ikke kan realiseres innen rammene av kontrakten, sier Aker Solutions' Per Harald Kongelf i en melding.Aker Solutions vil ta en avskrivning på 375 millioner kroner i andre kvartal, hvorav 355 millioner kroner relateres til dette prosjektet.Termineringen betyr også at Aker Solutions' ordrebok blir kuttet med 11,2 milliarder kroner.

Nyheter
Børs