KjøpLogg inn

Har gått til anskaffelse av to nye rigger

Lisenspartnerne for Gullfaks- og Oseberg kjøper nå to nye Cat J-rigger.

Publisert 4. juni 2013 kl. 12.30
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 198 ord
Foto: Scanpix

Lisenspartnerne for Gullfaks- og Oseberg-området har gått til anskaffelse av to nye oppjekkbare rigger (Cat J). Riggene skal eies av lisensene og bidra til økt utvinning og utvidet levetid for feltene, melder Statoil.Det er Samsung Heavy Industries Co. Ltd og drilling contractor KCADeutag Drilling Norge AS som er tildelt kontrakten for bygging og drift av de to riggene.Kontrakten gjelder for en innledende periode på åtte år, med opsjon på forlengelse i 4 ganger 3 år, og oppstart er ventet i 2016-2017. Kontraktsverdien er på rundt 900 millioner dollar for den innledende kontrakten.Anskaffelsen av riggene er ifølge meldingen en del av Statoils langsiktige riggstrategi for å forynge riggflåten, sikre langsiktig riggkapasitet og redusere borekostnader for å øke utvinningen på norsk sokkel.- Dette er en viktig milepæl både for Oseberg og Gullfaks. Tildelingen vil sikre nødvendig riggkapasitet til begge lisensene til svært konkurransedyktige priser. Reduserte borekostnader er viktig for å øke utvinningen og opprettholde produksjon på Oseberg og Gullfaks i flere tiår, sier områdedirektør for Drift vest i Statoil, Øystein Håland, i en kommentar.Statoil og Petoro er partnere på Gullfaks, mens de to, sammen med Total E&P og ConocoPhilips, er partnere på Oseberg.Les hele meldingen herFølg HegnarOnline på Facebook her!