KjøpLogg inn

Milliardær mener Norge er vinneren i shipping og offshore

Skipsreder og milliardær Andreas Sohmen-Pao mener dette er den store vinneren i shipping og offshoremarkedet.

Publisert 4. juni 2013 kl. 08.53
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.32
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 138 ord
Andreas Sohmen-Pao. Foto: Scanpix

Skipsreder og milliardær Andreas Sohmen-Pao mener Norge er den store vinneren i shipping og offshoremarkedet, skriver Dagens Næringsliv.Han er selv konsernsjef i BW Gruppen (BW står for Bergesen Worldwide, red. anm.), og har en rekke ansatte i Norge.- Shipping er i en krise nå på grunn av de lave skipsratene, men Norge er den store vinneren etter finanskrisen, og har kommet så bra ut. Det er "a great place" for innovasjon og ingeniørvirksomhet, sier han til avisen.Han mener at sterke tradisjoner og lang historie i bransjen, samt kombinasjonen av shipping og oljeservice, er blant faktorene som løfter Norges konkurransedyktighet.I tillegg peker han på at det er satset på den mest avanserte delen av shipping, skipsbygging og oljeservice, kombinasjon av innovasjon og høy ingeniørkompetanse, samthøy grad av "tøffhet" og "mot" i befolkningen og blant rederne.Følg HegnarOnline på Facebook her!