KjøpLogg inn

Slik går det med oljeprisene torsdag

Oljeprisene holder seg stabile torsdag morgen.

Publisert 6. juni 2013 kl. 07.18
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.34
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 173 ord
Olje - Foto - Scanpix

Brent-oljen med levering i juli stiger torsdag morgen 0,12 prosent til 103,16 dollar fatet, mens WTI-oljen i øyeblikket omsettes for 94,00 dollar fatet, opp 0,28 prosent.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 103,54 dollar fatet ved børsslutt onsdag.Etter å ha nådd et toppnivå for de seneste 82 år, falt oljelagrene i USA i forrige uke med 6,3 millioner fat. Analytikere forespurt av Dow Jones Newswire hadde på forhånd ventet en reduksjon på 400.000 fat, melder TDN Finans.- Markedet hadde ikke ventet en så omfattende lagernedbygging, men prisene fikk bare et beskjedent løft, fordi oljeforsyningen fortsatt er rikelig, sier energianalytiker i CHS Hedging, Tony Headrick, til nyhetsbyrået.Stigende amerikansk oljeproduksjon bidrar til å beskytte markedet mot høyere priser. De amerikanske lagrene er nå på 391,3 millioner fat, noe som ifølge TDN Finans er 1,7 prosent over nivået fra samme tidspunkt i fjor.- Oljelagrene er stadig svært høye, og det er store kostnader forbundet med å ha bundet opp så mye olje, sier partner i IAF Advisors i Houston, Kyle Cooper.Følg HegnarOnline på Facebook her!