KjøpLogg inn

Statoil-bom på 30 milliarder

Johan Castberg-prosjektet er blitt 30 milliarder kroner dyrere enn først antatt.

Publisert 5. juni 2013 kl. 22.45
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 81 ord
Statoils konsernsjef, Helge Lund. Foto: Scanpix

Statoil meldte onsdag at selskapet som operatør har anbefalt å utsette investeringsbeslutningen for Johan Castberg-prosjektet i Barentshavet.Ifølge DN er Johan Castberg-prosjektet blitt opp mot 30 milliarder kroner dyrere enn først antatt.Prosjektet har en foreløpig kostnad på 100 milliarder kroner.For å oppnå breakeven var det i utgangspunktet lagt til grunn en oljepris på rundt 64 dollar per fat. Men det har økt til 74 dollar på grunn av økte kostnader og øker ytterligere til 81 dollar på grunn av skatteøkninger, skriver avisen.