KjøpLogg inn

- Statoil presser for å unngå skjerpet oljeskatt

KrF mener at Statoils utsettelse av Johan Castberg-prosjektet i Barentshavet er et forsøk på å presse Stortinget til å avvise regjeringens forslag til skjerpet oljeskatt.

Publisert 5. juni 2013 kl. 13.48
Oppdatert 17. des. 2013 klokken 01.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 99 ord
Statoil-sjef Helge Lund. Foto: Scanpix

- For Kristelig Folkeparti er dette tvert imot en gladnyhet. Statoil får en ny mulighet til å gjøre ting riktig fra starten, sier miljøpolitisk talsmann Kjell Ingolf Ropstad i KrF.Han er provosert over at Statoil allerede har utelukket en elektrifisering av feltet med kraft fra land.- Å velge en slik løsning allerede før konsekvensutredning er gjennomført, er stikk i strid med petroleumsforskriften og klimaforliket, sier Ropstad.Stortinget behandler for tiden revidert nasjonalbudsjett, der regjeringen foreslår en skjerping av oljeskatten for å kunne gi skattelettelser til deler av fastlandsindustrien som sliter hardt. Stortinget skal ta sin endelige beslutning 21. juni. (©NTB)