- Borten Moe gir meg vond smak i munnen

Bellona-leder Frederic Hauge fyrer løs en ny kanonade mot olje- og energiministeren - som kommer med svar på tiltale.

Ola Borten Moe - Foto: Scanpix
Energi

Frps Ketil Solvik-Olsen mener Ola Borten Moe bør jages ut av olje- og energidepartementet med høygaffel etter at han avslo søknaden fra norske Sargas om gasskraftverk med CO2-rensing i Romsdal.Dermed ble prosjektet ifølge DN også diskvalifisert fra 200 millioner euro i EU-støtte.- Får vond smak i munnen Nå følger avisen opp med Bellona-topp Frederic Hauge, som kommer med kraftig skyts mot statsråden.Bellona har vært rådgiver for Sargas, som planlegger å frakte CO2-utslippet til Litauen.- Jeg får skikkelig vond smak i munnen. (...) Det er ingen tvil om at Sargas har en teknologi som bør komme frem i lyset, sier han, og irriterer seg grønn over at "norske myndigheter ikke engang har giddet å ta kontakt med litauiske myndigheter".Hauge karakteriserer overfor DN Borten Moes beslutning som "komplett ubegripelig og ren sabotasje".- Intet veiledningskontor Statsråden avviser Bellona-kritikken, og mener Hauge snakker mot bedre vitende eller er "svært dårlig informert" om kontakten på myndighetsnivå.- Vi er ikke noe vanlig veiledningskontor for dårlige søknader som er laget på mangelfullt faglig grunnlag, sier Borten Moe til avisen.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Næringsliv